banner

24 de març 2006

Un molt bon regal

Avui és el meu aniversari, i avui també comença l'alto el foc d'ETA. La organització basca, ha decidit fer el pas que feia dies que es veia a venir, però que no per això és menys important.

Evidentment, la banda desconeixia que m'estava fent un regal preciós: l'absència de violència.
Encara no he sentit ben bé en cap mitjà de comunicació si existeix una raó per la qual la fi, o pausa de la violència d'ETA no començava el mateix dia del comunicat. Sigui com sigui, l'important és que, ara sí, l'Estat Espanyol i les altres nacions com Euskal Herria i Catalunya gaudim d'una espècie de Pau, o hem començat un procés, si més no, esperançador.

Aquest procés que va començar arran del comunicat dels (ex) terroristes, farà que hi hagin canvis tan a l'escenari polític basc, com al conjunt de l'Estat Espanyol. El que està clar és que és feina de tots construïr la Pau, i fer els passos que calguin per començar. ETA ja ha fet el seu pas. Potser l'ha fet tard, però l'ha fet, i això vol dir que alguna cosa està canviant. No em val que els polítics del PP, encara que vegin que el gran Zapatero els ha passat per sobre i els dóna mil voltes, s'encaparrin a dir que això no canvia res, i que no s'ha d'afluixar la corda en cap moment. No estaven (i estàvem) demanant fa temps i temps que ETA deixés aparcada la violència per començar un procés? ETA ha fet el seu pas, i hi ha d'haver una resposta conjunta de TOTS els demòcrates del país.

Va ser, aquest cop, una veu d'una dona qui ens va anunciar mitjançant un comunicat mesuradíssim que ETA feia el seu pas i que pretenia que "en el final del procés de Pau que començava que els ciutadans i ciutadanes bascos poguéssin decidir el seu futur". No es tracta de pagar un preu polític, com ja alerten alguns sectors de la política estatal; es tracta d'anar construïnt un futur on la primera premissa sigui la Pau, i si per poder viure tots en Pau Euskadi vol aixecar-se i caminar sol, que ho faci.

Visca la Pau!
Gora Euskal Herria!

[Vegeu el comunicat d'ETA]

1 comentari:

niaixoniallo ha dit...

com que el teu aniversari? bueno, ja se sap que amb tants cosins no es poden saber les dates dels aniversaris de tots... amb moooolts dies de retard: ALLES GUTE!!! com diuen els alemanys... ;o)