banner

26 d’octubre 2006

La Puta Campanya

No sabia com anomenar aquest text. Parla de la campanya electoral, i com que ja estic fart de aquest període, l’he anomenat La Puta Campanya, no amb l’ànim d’ofendre a ningú, ni de ser groller, sinó fent un exercici de sinceritat i acceptant el cansament que molts em penso que duem a sobre des que els polítics ens van començar a atabalar, o dit en termes juvenils, a “taladrar� de mala manera tots i cadascun dels ciutadans, perquè si una cosa té la campanya electoral, és que ningú en aquest país se’n salva.
Tinc moltes ganes d’anar a votar, no només pel que significa poder exercir el meu dret a la democràcia, una de les coses més boniques de fer en una societat, sinó perquè també tinc ganes de que tots els polítics ens deixin en pau d’una punyetera vegada, que poguem tenir un telenotícies sense la infecció constant de polítics, campanyes, actes electorals, mítings, retrets, contraretrets, rèpliques, debats, i tot tipus de soroll, en general, provocat per una campanya que ja gairebé no recordo ni quan va començar.
Sentiré una pau interior immensa quan dipositi la meva papereta dins la urna. Tot s’haurà acabat, o, segons com, acabarem d’entrar en una altra fase de negociacions, que sovint és tot el contrari que la campanya.
Mentre durant el període electoral els polítics es critiquen com si fossin la veïna més vulgar del món, un cop s’ha votat tot canvia. Si no és que hi ha algun partit que obté més del 50% dels escons, fet que en termes electorals s’anomena majoria absoluta, comença una altra guerra. Llavors els polítics són capaços de fer les mil i una per seduir, agradar a qui tiraven els plats pel cap fins el dia abans.
No demano el vot per ningú ni vull fer des d’aquí ni tan sols una crida a una tendència, però el que sí que m’agradaria fer és cridar a l’alto al foc, a la tranquil•litat política, almenys fins que votem. Estalvieu-vos retrets, si després us estareu fent la pilota i ensabonant-vos durant setmanes...o mesos!
A veure, siguem clars:
*Tu, Mas, no vagis tant de xulo, que no tindràs majoria absoluta. Sí, home sí, seràs el més votat, el que tindrà més escons, però encara no ets com en Pujol, i, sincerament, dubto que h siguis mai. No cal que vagis fent el numeret amb el notari, que tots sabem que vosaltres, els convergents, pactaríeu amb el diable per ser a un despatx, i si convé, pactaràs amb el Piqué. Com diria el teu antecessor, això que has fet, no serveix per res.

*A ver, Jose. Què vols que et digui a tu. No intentis ser graciós. Si no ho ets,

no passa res. La feina d’un polític no és fer monòlegs, ni fer riure. No perdis més temps fent gracietes artificials, que sabem que de tu, precisament, no han sortit. No passa res si no parles un català perfecte, i si no tens un humor tarragoní com el del Buenafuente, tampoc, no et preocupis.
*Carod, on ets? Sé que segurament intentes fer un gran esforç per callar i no dir cap tonteria durant la campanya. Tothom tenia por que de sota aquest bigoti en sortís qualsevol paraula, que més tard pogués ser l’excusa per crucificar-te una vegada més. Sort en tenim que t’has posat una tira d’esparadrap a la boca, i que et mantens a ratlla. Ja veurem què fas a partir del dia 2, esperem que mantinguis el to.
*A veure, Xoan. La veritat és que ho fas bastant bé, i saps que obtindràs uns molt bons resultats, encara que gràcies a la mala gestió d’altres. Només m’agradaria demanar-te una cosa, i és que donis emoció a la campanya. Et va agradar el trio polític que vau formar amb els republicans i els socialistes, però aguanta’t una mica, noi. Encara estàs tan tremendament excitat, que ja estàs perdent el cul per tornar a fer el “menaix a truà� que tant et va agradar...
*I tú, Piqué, no sé si demanar-te directament que ho deixis, però seria una llàstima. Ets un bon polític i millor orador, però se’t veu el llautó. Eres comunista, i et vas deixar comprar. Repeteixo que tens una elegància i un saber fer que no és a l’abast de gaires, però no faràs res de bo. T’has equivocat de partit, o, si més no, t’has equivocat a l’hora de presentar-te aquí, i per a aquests...

Ara que ja esteu tots servits, ja podeu començar a votar-vos, a fotre-us mà pel darrere i a temptejar-vos, agradar-vos, deixar-vos seduïr, i després, tornar-vos a emprenyar, com sempre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Veig que m'he salvat d'una menjada seriosa, no? La veritat és que des d'aquí no me'n entero massa de res... així que si vols pots actualitzar més sovint amb articles del què passa per terres catalanes (o callusenques), pots jeje

Apa noi, que vagi molt bé! Records des de Mèxic!

Alba