banner

10 de juny 2006

Askerrik asko, Segurola


Santiago Segurola (Barakaldo, 1957) deixarà d'encapçalar la secció d'esports del diari El País, per passar a ser el cap de Cultura. Només amb aquest moviment ja podem imaginar-nos de quin peu calça. Segurola ha estat un periodista esportiu de referència, un gran observador i cronista de futbol. Els canvis a la direcció del diari del grup Prisa han generat aquest canvi. Segurola serà substituit per José Sámano al capdavant de la secció d'esports.

Santiago Segurola ha donat anys de llum al periodisme esportiu en general, i al futbol en particular, narrant cròniques i avançant-se, per exemple, darrerament, a la caiguda del model de Florentino Pérez al Reial Madrid. Segurola, a Madrid, i Ramon Besa, a Barcelona han nodrit la secció d'esports amb cròniques futbolístiques dignes d'estudis literaris i que han generat comentaris i crítiques no només per què deien, sinó per la manera com aquests periodistes han narrat el futbol. Segurola ha creat escola, ha sabut fer interessants les cròniques de futbol, ha fet que molts esperéssim l'endemà per veure què deia.
El nou director del diari, Javier Moreno, ha volgut re-ubicar Segurola fent-lo cap de la secció de Cultura. Segurola s'enfronta a un gran repte: liderar una àrea, (cosa que ja feia fins ara), però a més a més ho farà en una secció que li és nova, i que és una secció de referència. La secció de Cultura d'El País és un dels miralls on molts periodistes i futurs periodistes es miren. Però Segurola ho farà bé.
Produirà excitació i admiració a més d'un veure com Segurola passa de la secció d'esports (l'àrea periodística de qui molts malparlen) a la secció de cultura, que exigeix un bagatge i, mai millor dit, una cultura profundíssima, com la que té el de Barakaldo.
Ocuparà el buit de Segurola José Sámano, company de secció. El recanvi natural de Segurola seria tal vegada Ramon Besa, per estatus i experiència, però el lloc del de Perafita, si no pot ser Perafita, ha de ser Barcelona. De ben segur que ni Segurola ni la direcció d'El País deixaran la seva àrea esportiva (de les millors que es poden trobar) a mans de qualsevol. Sort per a Sámano.
No puc donar cap consell a Segurola, perquè ell és un monstre. De moment, només podem esperar que li vagi tot com ell voldria, amb la condició que, com avui, ens regali un parell de peces per emmarcar. Que disfruti d'un mundial excel·lent i que ens traslladi el que vegi a nosaltres de la única manera com ho sap fer: bé.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy útiles los enlaces (aclaro: es broma).

Dam ha dit...

El usuario anónimo dijo...
Muy útiles los enlaces (aclaro: es broma).
13/6/06 00:41
==> Gracias por haberte dejado caer por aquí. Te gustó el texto?

Anònim ha dit...

Hola Damià! M'ha fet molta gràcia descobrir el teu blog. Huas, un periodista manresà que viu Buenos Aires descobreix el blog d'un periodista callusenc!!
Bé, suposo que pel títol de la teva blog deus estar estudiant (o a punt d'acabar) Periodisme. I per un dels links, dedueixo que ho fas a la Universitat de Vic. Jo vaig estar treballant durant l'últim any al Regió7 i he rigut quan he vist un post vell on surt una foto del diari de la setena regió. Bé, només desitjar-te sort amb els estudis si encara els has d'acabar i sort per l'entrada al món laboral.

marc gonzález


http://circulaciosensesentit.blogia.com

http://circulantperargentina.blogia.com

Anònim ha dit...

Nanuuu, kada dia flipo més amb tu. Jo no sóc capaç d'escriure dues linies amb sentit i tu escrius un text de collons. Però bueno, encara ens queda molt per apendre.
Petonets maku!