banner

12 de maig 2006

Revelacions


Diane Arbus (Nova York, 1923) ens mostra una exposició que pretén fer extranys, rars, i fins i tot macabres els fets més habituals de la vida als anys 50 i 60, a Nova York, la seva ciutat natal, però també a altres zones dels Estats Units.

Les fotografies d'Arbus, avui en dia, semblen una burla de la societat dels anys 60 i 70. Molts dels personatges que fotografia, podrien ser avui en dia caricatures, exageracions de personatges d'aquella mateixa època. Són tot persones d'extrems; són extremadament riques, o exageradament altes, patriòtiques, o tradicionals.


Cal destacar les obsessions de la fotògrafa americana. Es podrien distingir almenys cinc col·lectius amb els quals Diane Arbus estava especialment sensibilitzada.
Li agradava fotografiar transvestits, discapacitats mentals, nudistes, gent del món del cabaret, o exagerada en alguna característica.

El fet que fotografiï aquest tipus de gent, fa que Diane Arbus ens mostri la societat com la veu ella, i tot i que ens molts casos es tracta de gent "corrent", tots els seus subjectes ténen alguna cosa especial.


D'entre les moltes fotografies d'Arbus, se'n poden destacar algunes, com la del nen prim i rabiós que veieu, en un gest extrany entre ràbia i ganyota.

La majoria de fotos remarcables de l'artista americana són en el format quadrat de la seva segona càmera, a la qual vam saber que li va costar acostumar-se. Però, sigui amb la càmera que sigui, la fotògrafa retrata i sobretot fa imaginar històries diferents i actituts que sap donar als personatges que fotografia.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Impresionant fotògrafa...
Dues hores d'exposició al CosmoCaixa no van ser res!

pd: vaig sortir amb unes ganes bojes de fotografiar milers de coses.

Petons

Anònim ha dit...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

Anònim ha dit...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

Anònim ha dit...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

Anònim ha dit...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anònim ha dit...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

Anònim ha dit...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»