banner

11 de gener 2011

El perquè de la Pilota d'Or

Raó 1: Messi, el primer que ve al cap
Doncs jo penso que no ens hi hem de trencar el cap.
És molt fàcil: voten jugadors i entrenadors de futbol.
En el millor dels casos, imagineu-vos: gent carregada de duros, en la immensa majoria dels casos. Un dia, un membre de la federació, després d'un entrenament previ a un partit amistós de seleccions, us crida i us diu: tu, escolta, omple'm lo de la Pilota d'or que ho hem d'entregar ja. Veieu, a menys de 25 metres, una munió de nens, esperant-vos per signar un autògraf. El primer nom que us ve a la ment és Messi, perquè és el millor jugador del Món. En un 80% dels casos, l'hi posareu, sigui quina sigui la posició.

Raó 2: Divisió del vot Xavi-Iniesta
Xavi i Iniesta representen més o menys el mateix: jugador humil, no ultraespectacular, més passador que golejador, del Barça de tota la vida, discret, baixet, i moreno (sí, encara que no us ho sembli pot ser important).
Hom, com a jugador-entrenador votador de la Pilota d'or, intenta ser equitatiu. Repartim: un sud-americà (i del Barça), un espanyol -no solen distingir catalans i espanyols...- com podria ser Iniesta o Xavi (també del Barça), i un altre jugador d'una lliga europea (Cristiano, Rooney, Nasri, Cesc, Robben, Ribery, etc...). Un pensament ben normal.

Per això, estimats lectors, no val la pena que ens trenquem el cap pensant que si té més pes l'any que s'ha dut a terme, l'elegància, el gol del mundial o si marques més amb el cul o de rebot. Res de res. Messi és més conegut per tothom que Xavi i Iniesta, que sempre han anat de la mà, i s'han complementat. Fins i tot pel que fa al repartiment del pastís mediàtic.

*A la foto, una samarreta de Kukuxumusu que m'he comprat. També és una explicació.